Blog

Eerste uitgifte 100 Zuivelpakketten Voedselbank: “Zo de billen, wat een feest!”


Op donderdag 2 juli jl. hebben allen cliënten van de Voedselbank, Uitdeelpunt Scheveningen een Zuivelpakketten in ontvangst mogen nemen. Een extra aanvulling op de 100 voedselpakketten die wekelijks worden uitgedeeld. Deze eerste uitgifte van 100 zuivelpakketten werd mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Vincentius Kleding Beurs (VKB) te Den Haag.
Op 20 mei jl. heeft het Sociaal Platform Scheveningen een cheque van € 1.000,- van de VKB in ontvangst mogen nemen, ten behoeve van de Voedselbank, uitdeelpunt Scheveningen.

Het bestuur van de VKB was tijdens de uitgifte van de Zuivelpakketten ook aanwezig en kon zien hoe indrukwekkend, vier koelkasten van 650 liter(!), gevuld met zuivelproducten, er uit kan zien! De Zuivelpakketten bestonden uit 2 liter melk, vanille vla, eieren, margarine, kaas, smeerkaas, volle yoghurt, een heel gesneden brood en slagroom. De slagroom werd nog eens als extraatje gedoneerd door de VKB, nadat zij hadden vernomen wanneer én hoe hun donatie besteed ging worden.
Ondanks het tropische weer, maar dankzij de supersnelle vrijwilligers, gingen al deze producten ijskoud de tassen in! Voor veel mensen zijn dit producten die dagelijks worden gebruikt, maar welke zij normaal zelf moeten aanschaffen met hun beperkte budget. Voor de bezoekers van de Voedselbank was dit dan ook echt een feestje. Dat was dan ook goed te merken aan alle positieve reacties: “Jeetje, wat een hoop!”, “Lekker weer eens een keer kaas”, “Oeh, eieren; ik ga vandaag lekker pannenkoeken bakken”, “Margarine dat heb ik een tijd niet gehad”.
Eén opmerking van een erg vrolijke mevrouw vatte de blijdschap met het Zuivelpakket mooi samen: “Zo de billen, wat een feest!”

De Zuivelpakketten vertegenwoordigen een waarde van € 10,- per stuk. En uit de reacties na deze middag is wel gebleken, dat u hier een hoop mensen blij mee kunt maken. Helpt u mee om volgende maand weer een Zuivelpakket aan te kunnen bieden en bij te dragen aan iemands wekelijkse feestje?! U kunt al een donatie doen vanaf € 5, – op www.schappelijk-scheveningen.nl.
 
     
© 2023 Knijnenburg Producties